Ny festival i hamnen i sommar

Ett event med amerikanska muskelbilar och en rutinerad festivalfixare. Nu slår de ihop sig och styr upp en festival i hamnen till sommaren.

27 mars 2016 12:16

Det blev ingen Bondebackafestival i år. Men i stället tillkommer en festival i hamnen under fredagen och lördagen den 1-2 juli.

Det hela är att samarrangemang mellan Bondebackaarrangören Thomas "Massi" Schön och motorevenemanget American power tour.

– Vi har kopplat ihop oss. Vi har pratat om det här i några år men aldrig kommit till skott. Nu när jag bestämde mig för att inte köra Bondebacka mer så tänkte vi att man kanske kunde göra det här i stället, säger Thomas "Massi" Schön som också berättar att Lyckan ska ta hand om serveringarna.

Grundtanken för året är att det ska bli en lokalbandsfestival liknande Bondebackafestivalen. De amerikanska muskelbilarna kör som bekant runt Vättern med start på fredagen och målgång i Motala under lördagen. Och efter målgång ska det fortsätta med festligheter under kvällen.

– Det förhöjer arrangemanget massor. Vi har ju tioårsjubileum nästa år och då har vi tänkt att ha en gratiskonsert med lite kändare band för att fira lite. Så då ska vi köra lite av en generalrepetition i år för att se så att det funkar, säger Micke Åkesson från Muscle gear car club som arrangerar American power tour.

Thomas Schön tror och hoppas att det blir lättare att dra folk till hamnen än till Bondebacka.

– Dels är det en annan årstid och sedan är det mitt i stan. Det blir ju skillnad. Sedan drar bilracet i sig rätt mycket folk, framför allt på lördagen när de går i mål, säger Thomas Schön.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Persson