"Motala måste våga"

Förslaget om ett flervåningshus på hamnparkeringen har väckt starka reaktioner. Men majoriteten vill säger ja och oppositionen håller med.

6 oktober 2016 10:10

Nyligen kunde tidningen avslöja att majoriteten kommer att säga ja till att sälja en del av hamnparkeringen till Linköpingsföretaget Botrygg som vill bygga ett flervåningshus på tomten. Förslaget väckte starka reaktioner bland Motalaborna, men det har inte avskräckt politikerna.

Och nu bekräftar oppositionen att man är helt eniga.

– Vi tycker att det här ser väldigt spännande ut. Det är dels spännande att de bygger i det området, dels att vi får in en ny aktör i Motala, säger Kjell Fransson (L).

Att förslaget väckt reaktioner har han förstått, men det är inget som hindrar menar Kjell Fransson.

– Motala måste våga. Det här är ett attraktivt läge och vi söker ju bostäder i sjönära läge. När det gäller synpunkterna på att parkeringen försvinner så är det ju inte hela utan bara en tredjedel, säger han.

Hamnparkeringen har också använts flitigt till olika evenemang, något som lett till stor debatt i våras i samband med Vätternrundans tält.

– När det gäller evenemangen får man ju titta på hur man ska förlägga dem framöver för att det ska passa alla, men jag tror ändå att det går att lösa, säger Kjell Fransson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!