Man hittad död – utreds som mord

Vid 17-tiden på onsdagen kallades ambulans och polis till en adress i Motala där en person hade hittats avliden.

29 maj 2019 19:25

– Platsen är avspärrad i väntan på att polisens tekniker ska göra en platsundersökning, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Polisen uppger på sin hemsida att det rör sig om en man i 65-årsåldern.

Eftersom man inte vet hur dödsfallet har gått till har man inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp.

– Finns det någon som helst anledning att misstänka att ett brott har begåtts inleder man en förundersökning. I regel går man på den grövsta brottsmisstanken, som i det här fallet är mord. Det handlar mycket om att få tillgång till de verktyg eller utredningsåtgärder som man kan vilja göra, säger Monica Bergström.

Dörrknackning genomförs i området. Bostaden ska inte ligga i centrala Motala, men polisen vill inte gå ut med exakt var den är belägen.

Vill ni ha in tips från allmänheten?

– Det är klart att man gärna får höra av sig med tips eller iakttagelser. Samtidigt finns det ingenting som pekar på att det här skulle handla om ett brott just nu, säger Monica Bergström.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att konstatera dödsorsaken.

Den avlidne mannens anhöriga har underrättats, meddelar polisen.

Vid 21.20-tiden var bostade fortsatt avspärrad.

– Vi är fortfarande på plats och jobbar med några patruller och även med en hundpatrull. Men det har inte framkommit något nytt, säger Monica Bergström.

Under natten fortsatte polisens utredning.

– Vi har fortsatt med den tekniska undersökningen. Än så länge kvarstår rubriceringen, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl hos polisen.

Vid 17-tiden på Kristi himmelfärds dag meddelar man från polisen att brottsplatsundersökningen har avslutats. I övrigt är man sparsamma med informationen i ärendet.

– Vi har ingen radiobil där nu. Så mycket kan jag säga, uppger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Ahnoff, Fredrik Nygren