En av grundarna till organisationen, Shanga Aziz från Finspång, fanns på plats för att ge en inblick i vad verksamheten gör. Hans presentation blev intensiv under de 20 minuter han pratade. Kanske är det en del i konceptet, men Shanga Aziz stod inte stilla många sekunder. Han vankade fram och tillbaka i skolans aula och pratade i ett så snabbt tempo att det bitvis var svårt att hänga med. "Jag tänker på så mycket" ursäktade han sig med.

Han berättade kort om sig själv som barn och reflektionen över att han redan som liten skulle präglas till att bli en stor, stark man av sin far.

– Min pappa lärde mig en felaktig bild av hur en man ska vara redan när jag var åtta, sade Shanga Aziz.

Artikelbild

| Shanga Aziz från Locker room talk gästade Carlsund utbildningscentrum under fredagen.

Locker room talk, som startade som ett UF-företag för några år sedan, har sedan dess fått mycket publicitet då de aktivt jobbar med att uppsöka ungdomar i olika verksamheter, inte minst inom idrottsföreningar.

Så sent som 2017 tilldelades verksamheten Zlatan Ibrahimovic eget pris, "Nummer 10", på Fotbollsgalan. Det innebar en miljon kronor för det fortsatta arbetet för jämställdhet och ett samhälle där det är tillåtet för män att vara på olika sätt.

Melvin Lindgren var en av eleverna som tyckte att föreläsningen hade ett bra budskap.

– Man fick en tankeställare att man alltid ska vara positiv och att en kommentar kan betyda mycket för en annan.

Artikelbild

Att våga visa olika känslor som kille och inte formas på ett särskilt sätt som ung tycker han också är viktigt.

– Man ska vara både hård och mjuk.