Kristdemokraterna tog sig ett dopp i city

Som en uppföljning på Kristdemokraternas debattartikel tidigare i veckan valde partiets ledning att praktisera förslaget på ett nytt bad i centrum genom att själva ta sig ett dopp.

17 augusti 2019 16:00

Kristdemokraterna vill stärka Motalas profil som sjöstad genom att etablera en sandstrand nedanför stadsparken och biblioteket. Partiet hävdar bland annat att ett stadsbad skulle kunna locka fler båtturister till att stanna.

– Vi ser det som ett fantastiskt läge. I Stadsparken kan man ha picknick, barnen kan springa runt och lekparken finns nära. En badstrand skulle skapa ett fantastiskt läge för barnfamiljer att hemestra, säger Nisse Graan, ordförande KD Motala

Finns det pengar till detta?

– Vi ser inte att vi har råd i den här eller nästa års budget, det här är en vision på lite längre sikt och det krävs ytterligare lite utredning, säger Nisse Graan.

– Vi kan inte bara spara och tänka på kärnverksamheten, vi behöver tänka lite mer långsiktigt, säger Erik Forslund gruppledare KD Motala.

Förutom att bada nere vid biblioteket så passade man även på att kampanja genom att städa stranden och bjuda på saft och bulle.

Hur kändes det i vattnet?

– Jag skulle tro att det är 17-18 grader kanske, säger Erik Forslund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Berlin

Ämnen du kan följa