Kommunen planerar möte med Piraterna

Piraternas svårigheter att betala av på sitt lån till kommunen ska ju upp för diskussion. I nästa vecka planeras ett möte.

19 september 2017 09:00

I somras tog kommunen beslut om att ge speedwayklubben Piraterna uppskov med att amortera det lån som man har till kommunen. I samband med det beslutades om ett nytt möte när speedwaysäsongen var över. Något sådant har ännu inte skett, däremot har kommunen jobbat internt för att se över vilka insatser som görs för klubben i dag.

– Både kommunstyrelsen och bildningsförvaltningen är aktörer och vi försöker få en samlad bild av vad som görs och vad som gjorts historiskt, säger kommundirektör Peter Ingesson.

När kommunen stämt av internt i början på veckan planerar man att kalla företrädare för klubben till ett möte under nästa vecka. Innan dess vill Peter Ingesson inte uttala sig om hur man ställer sig till vidare insatser för Piraterna från kommunens sida. Någon koll på hur stora behoven har man inte heller.

– Vi vet egentligen inte mer än den information vi fick i somras utan det får vi nog när vi ses i nästa vecka, säger Peter Ingesson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa