Klart: Nu har muséet gjort årets lyft

På hösten är det Draget och på våren är det Lyftet. Motormuseets byte av bil på taket har blivit en tradition.

Mycket ska på plats innan lyftet.

Mycket ska på plats innan lyftet.

Foto: Anders Törnström

Motala2019-04-05 15:42

Hösten är tiden för Draget, när Platengymnasiets elever drar ner varandra i kanalen. På våren är det Lyftet, när Motormuseet byter bil på taket till entrén. Årets lyft gjordes av Hasse William från Motala Båtvarv - Årets Motalaföretag som fyller 100 år i år.

– Vi har gjort det här till en liten tradition och varje vår gör vi lyftet, som även blir ett lyft för hamnen, säger Johan Rahm från Motormuseet i Motala.

Bilen som lyftes ner från taket är en Vauxhall från 1950 och den som ska pryda taket i ett år är en blå och vit Austin A55 Saloon från 1955.

– En tvåfärgad liten vacker sak som vi tror blir en färgklick, säger Johan Rahm.

Ni har aldrig funderat på en permanent bil på taket?

– Den ska bytas, det är det som är grejen. Det har blivit en tradition på vårkanten. Det har vi gjort i sex år nu, när vi byggde den nya entrén.

En annan nyhet på museet är att man kommer att ställa ut en skivsamling innan sommaren. En samling med många rariteter.

– Det är ett antal skivor och annat. Roliga plattor, det är Beatlesplattor alltihop, ep, lp, specialutgåvor, boxar. Som vi kommer att ställa ut en del av och visa upp. Roligt att se skivor som man kanske själv har. Någon gång i maj kommer den att vara på plats. Det tror jag kan bli en jättebra grej, som komplement till alla grammofoner vi har i radiorummet.

Museet rustar för fullt inför en ny säsong. Vissa omändringar görs också i bilparken.

– Så att det kommer in lite nya grejer, avslutar Johan Rahm.

"Det tror jag kan bli en jättebra grej, som komplement till alla grammofoner vi har i radiorummet", säger Johan Rahm om samlingen Beatlesplattor som snart ska vara på plats.
"Det tror jag kan bli en jättebra grej, som komplement till alla grammofoner vi har i radiorummet", säger Johan Rahm om samlingen Beatlesplattor som snart ska vara på plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om