Klart med köpare för Skogsborg

Skogsborg är sålt. Efter en omfattande budgivning är kontraktet nu påskrivet – men fortfarande kvarstår avgörande politiska beslut.

24 maj 2019 08:46

Ett företag från Norrköping vann budgivningen om kommunens vandrarhem Skogsborg i Varamon. Motalas kommunalråd Kåre Friberg (M) är nöjd med affären som nu formellt ska godkännas av kommunfullmäktige innan den helt går igenom. För kommunen har det blivit en bra affär. Utgångsbudet var fem miljoner, Kåre Friberg hade själv hoppats på tio men det blev mer än så.

– Det landade på 14,4 miljoner. Det känns jättebra. Kommunen har drivit det här med 700 000 i underskott i flera år. Nu känns det bra att vi får en intäkt och det här blir en satsning på Varamon för de här köparna vill göra området attraktivt, säger han.

En handpenning på tio procent har redan betalats av köparna.

Det har funnits en oro att Skogsborg ska säljas vidare och bli villatomter. Kan det bli så?

– Det går inte enligt detaljplanerna i dag. Sedan är det klart att detaljplaner kan ändras, men vad jag vet är det inget parti som vill göra det. Jag är inte orolig, säger Kåre Friberg.

Egentligen övertar köparna Skogsborg 1 oktober, men kommunen har gått med på att redan i sommar hyra ut den tillhörande glasskiosken. Under den här sommaren så kommer kommunen själv att bedriva vandrarhemsverksamheten på Skogsborg.

Nästa vecka ska ärendet upp till kommunstyrelsen och sedan ska det vidare till kommunfullmäktige. Först då gäller avtalet med företaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa