Han fick sitt livsverk helt utbränt

Motalabon Roger Granath fick sitt livsverk, en ambulerande tatueringsstudio, helt utbränd natten mot tisdagen. "Jag misstänker att någon som är avundsjuk på mig ligger bakom det här", säger han.

24 maj 2016 20:00

Roger Granath fick sitt livs chock när han kom hem till lägenheten på Drottninggatan i Motala vid sjutiden på tisdagsmorgonen.

På parkeringen utanför flerbostadshuset stod hans tatueringsbuss och liknade mest en förkolnad skrotbil.

– Jag hade själv designat den och den kostade mig mellan 600 000 och 700 000 kronor. Jag fick den levererad till mig förra året.

Roger berättar att bussen var den enda i sitt slag i hela Sverige.

– Den var godkänd som ambulerande tatueringsstudio. Ingen annan mer än jag hade en sådan och att få hit en ny kommer att ta mellan åtta och tolv månader. För tillfället måste jag lägga ned min verksamhet som går ut på att jag reser runt till olika event och tatuerar folk. Jag vet faktiskt inte hur jag ska klara mig. En kompis till mig har lovat hjälpa mig genom att jag får hyra plats i hans studio, men det är klart att det här känns riktigt surt.

Till råga på allt fyllde Roger 46 år på tisdagen.

– Sämsta tänkbara födelsedagspresent, säger han och tittar på bussen där förarhytten, köket, sovplatsen och studion är helt utbrända.

Egon Persson, stationsbefäl vid Motalapolisen, uppger att man arbetar efter teorin att branden var anlagd .

– Rubriceringen är grov skadegörelse genom brand, förklarar han.

Roger Granath tror att det rör sig om en attack mot hans verksamhet där avundsjuka kan ha varit en drivande kraft.

– Jag är en person som är kreativ och har idéer och det går inte alltid hem hos alla, säger han. I den bil som stod parkerad intill bussen fanns det gasoltuber så det måste ha varit ett farligt läge när det började brinna. Huset med lägenheterna ligger ju bara några meter bort dessutom.

Enligt en uppgift på räddningstjänstens hemsida gick larmet vid 02-tiden.

Strax därpå meddelade man att det var en fullt utvecklad brand i en minibuss, att man hade den under kontroll och det inte förelåg någon spridningsrisk till andra fordon eller byggnader.

Roger Granath hade funderingar på att ge sig söderut i Europa, efter det att högsäsongen med alla event hemma i Sverige hade börjat klinka av.

– Jag planerade att åka ned till Spanien i höst och se hur det här med en rullande tatueringsstudio kunde fungera. Nu blir det inget av med det, suckar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson