– Framvagnen ska svetsas. De övre bärarmarna på båda sidorna måste fixas. Och till sist ska stol och bälte in i bilen, berättar Johanna.
Som ni kan läsa är det mycket kvar att fixa inför festivalen. Men Johanna är optimistisk.
– Det är ganska mycket att pilla med och vi har inte så mycket tid kvar. Men vi löser det. Jag och pappa jobbar ungefär fyra timmar om dagen med bilen nu under sista veckan.
Johanna började med folk-race för drygt ett halvår sedan. Hon hade tänkt att börja tidigare, men då fanns det andra saker att göra.
– Jag hade en egen häst som tog upp all min tid, berättar hon.
Men nu har hon alltså bytt hästen mot motorer. Med andra ord har hästkrafterna ökat.
– Det är jätteroligt att köra folkrace. Men det är inte bara körningen som gör mig intresserad av sporten. Det är väldigt mycket gemenskap i klubben. Man träffar nya vänner och har roligt tillsammans.
Folkrace är en mycket fartfylld sport med många kraschar och olyckor. Johanna är medveten om riskerna hon tar när hon sätter sig bakom ratten.
– Man måste våga lite. Jag menar, det är ju faktiskt folk-race. Man får räkna med att bli påkörd någon gång då och då.
För en månad sedan deltog Johanna i ett juniorläger. Då frontade hon in i ett räckte och fick köras med ambulans till sjukhuset med ryggsmärtor. Men redan samma dag satt hon i en bil igen.
– Jag ville inte bli avskräckt från att köra folkrace, så jag frågade om jag fick låna en kompis bil. Jag körde samma dag som jag krockade, berättar tuffingen.
Under de sex månader som Johanna har kört folk-race har hon hunnit med att delta i sju tävlingar. Och det har gått väldigt bra.
– Jag har kommit till final i alla utom en av de tävlingarna som jag kört. Så nu hoppas jag på samma flyt i Folkracefestivalen, säger Motalatjejen.
Johanna, som tävlar i juniorklassen, berättar att hennes målsättning är att ta sig till finalen på söndagen. Hon skulle tycka det vore kul om det var tre Motalaförare i finalen.
– Felicia (Häggberg) och Tobias (Ljungskog) är riktigt duktiga förare. De har sto-ra chanser att ta sig till fi-nal. Det vore jättekul att möta dem i final, även fast det skulle bli en tuff uppgift för mig.
Alla som kör folkrace måste lägga ut sin bil till försäljning efter tävlingarna. Och prislappen på samtliga bilar är 6 500 kronor, oavsett märke och årsmodell. Johanna tycker att det är bra.
– Jag tycker det är bra att man får lägga bud. Det gör att alla har råd med sporten och att det blir mer rättvist.
Johanna kör själv en Saab 900 OG. Hon är medveten om att hon kan bli av med bilen efter tävlingen på Dunteberget. Men hon tror inte risken är så stor.
– Jag tror inte att jag blir av med bilen. Det finns finare och bättre bilar än min, säger Johanna glatt.