– Den misstänkte ska ha viftat med en yxa och hotat brottsoffret, berättar Anders Hagström, stationsbefäl vid Motalapolisen.

Några specifika detaljer om hur misshandel gick till vill dock inte polisen gå in på i nuläget. Den misstänkte mannen har ännu inte blivit förhörd.

– Han är fortfarande påverkad, säger Anders Hagström.

Uppdatering:
I samband med bråket i källaren så ska den misstänkte gärningsmannen, en 42-åring, ha svingat en yxa som han tog fram från ett förråd mot den andre mannen, en 38-åring.


- Mannen har använt bakänden av yxan. Det första slaget ska målsägande ha avvärjt med armen. Det andra slaget ska ha träffat tinningen. Sedan ska mannen ha tryckt upp målsägande mot väggen genom att ta ett stryptag och trycka över adamsäpplet, säger William Ring, stationsbefäl vid polisen i Motala.


Målsägande fördes till lasarettet för vård men kunde lämna senare utan några allvarligare skador. Han ska dock ha fått en liten sårskada i huvudet och märke på armen, samt en ömmande hals. Den misstänkte gärningsmannen förhördes under natten till torsdag men var inte speciellt intresserad av att berätta något för polisen. Han anhölls efter beslut från jouråklagare.

Ytterligare två personer som befann sig nere i källaren tillsammans med gärningsmannen strax innan målsägande kom dit kommer också att höras. Både målsägande och gärningsman är hemmahörande i Motala.