Den lilla bassängen inne i Motala simhall läcker. I somras gjordes den om och kläddes med plast, detta på grund av slitage. Under höstlovet fick man göra ytterligare en renoveringsinsats.
– Det blev inte som vi tänkt, vi var tvungna att tappa ur bassängen. Vi gjorde en kompletterande renovering av ett av utloppen i bassängen, i och runt det. Vi valde att göra det under höstlovet, för då har vi ingen reguljär simundervisning eller skolsim, säger Thomas Martinsson.
Men, trots att man på kort tid gjort två renoveringar så läcker det fortfarande vatten från bassängen ner till källaren.
– Det är lite trist. Det är inte stängt, men vi håller på att utreda. Det sipprar fortfarande vatten neråt.
Är detta ett problem eller en småsak?
– Det är ett problem. Små saker kan bli stora saker när det gäller såna här problem.
Hur ser det ut?
– Man kan säga att vi har koll på vart det tar vägen, men än så länge har vi inte lyckats att täppa till helt och hållet. Det här är lite komplicerat. Vi vet inte hur länge det har stått och sipprat vatten heller, säger Thomas Martinsson.
Vad är det värsta som kan hända?
– Det skulle vara om det är omfattande fel längre in i konstruktionen. Det går alltid att lösa, men det kan bli omfattande renovering för att komma åt tillopp till exempel.
Tidigare har man även haft problem med läckage utmed ena sidan av 25-metersbassängen. Denna läcka har lagats i år. Men, lagningen förde i stället med sig ett nytt problem.
– Vi har lagt på ett nytt tätskikt och ett nytt ytskikt. Det blev inte helt lyckat, för det har blivit en ganska hal yta, säger Thomas Martinsson,
Han berättar att det är rätt många som halkar till på det nya ytskiktet. Ytan ska göras om.
– Det är alltid delvis halt i en simhall, men det här blev inte tillräckligt bra helt enkelt.
Har folk skadat sig?
– Det som händer är att man ramlar och ibland får man som ett litet brännmärke, det kan börja blöda lite grann också. Vi har satt upp varningsskylt och skrapar bort vatten som ligger på golvet. Men kommer man in och har lite för snabba fötter så är det ganska lätt att slinta just där, säger han och förklarar att ingen har skadat sig allvarligt på grund av golvet.
När de båda problemen ska åtgärdas är ännu oklart.
– Förhoppningsvis start innan årsskiftet. Vi måste hitta den slutliga lösningen på det, avslutar Thomas Martinsson.