Daniel Öhlin utbildade sig till kock på Carlsunds utbildningscentrum och kom därefter att jobba på Bakfickan, Operakällaren i Stockholm.
På meritlistan finns också ett deltagande i köket vid kronprinsessan Victorias bröllop, jobb i London för Gordon Ramsey och nu senast, kock på vid hotell Studio City i Macau, jättekomplexet som rymmer omkring 35 restauranger.
– Det är skönt att vara hemma i Motala igen. Nu ska jag jobba fram till augusti på Nostalgi, sedan får vi se vad som händer. Jag har fått en del erbjudanden men ingenting är klart ännu, säger Daniel som förklarar att han längtat efter mormors köttbullar och några varv på en närliggande minigolfbana.
– Jag har inte bott i Motala på sju år och det har varit en del anställningar utomlands. Livet har rusat på ganska fort, om jag säger så.
Kockjobbet på Nostalgi lockar och Daniel Öhlin gillar det spår som restaurangen valt.
– Bra råvaror och matlagning från grunden. Jag ska försöka bidra med det jag kan och målsättningen är att hitta något som passar alla gäster.
När inte köket kallar gillar Daniel att fiska, äta glass och spela minigolf.
Lediga dagar ägnas också åt favoritklubben AIK i Solna.
– Det är fotboll, hockey och allt annat som AIK pysslar med. Jag missar ingenting, säger Daniel och skrattar.