– Då var det en kvinna som sa ”vad skönt att höra att det finns någon som har idéer”, berättar Sören Niklasson, tidigare vd för VFAB och visionären bakom att göra silon i Vadstena till bostäder, om reaktionen han fick när han presenterade sin idé för några av kommunens politiker.
Även tjänstemän har fått ta del av det som han kallar för "Motalas nöjespalats". Han tar fram skisser och visar.
– Jag har börjat med en kvadrat, ungefär rakt ut här, säger han och pekar mot den tidigare huvudingången.
– I den bygger man både simhall och ett danspalats. Sen en terrass hela vägen runt så att både de som besöker simhallen och de som dansar kan gå ut och sätta sig.
På kvadraten finns en cylinder i två plan för restaurang och hotell med cirka 70 rum.
– Då finns alla fyra delar i en och samma byggnad. Sen vet jag att den kommande detaljplanen inte medger simhall men det går om man gör det i samma byggnad, liknande anläggningar finns på andra håll.
Sören Niklasson tycker att det var fel att riva Folkets park innan det fanns ett påskrivet avtal. Men när det nu är gjort måste det göras något med marken menar han.
– Det är stadens finaste område, det står bara och ropar ”gör något!”.
I visionen finns även stugby, skulpturpark och kanske också en vattenrutschkana.
Han återkommer till simhallen och berättar att han bland annat tänker sig en 50-metersbassäng för tränings- och tävlingssim. Och gärna en utomhusbassäng som man kan simma ut till, både sommar som vinter. Men det handlar inte om att ersätta befintlig simhall.
– Nej, den ska finnas kvar för att klara skolundervisningen, säger han men tror säkert att simklubben ser positivt på en anläggning där de kan både träna och tävla.
– Vill de hyra in sig kommer det säkert att uppskattas av arrendatorn.
Sören Niklasson anser att kommunen ska bygga och äga anläggningen för att ha kontroll över området.
– Men det blir ingen kostnad utan det är en investering som man får igen genom att ha en bra arrendator.
För stugbyn har han en speciell tanke.
– Kanske finns det Motalabor som vill bidra mot att de får ha sitt namn på stugan. Jag skulle kunna tänka mig en stuga som heter Sören, säger han med ett leende.
Samtidigt görs inte ett så stort projekt i en handvändning.
– Nej, idén måste prövas på plats av en arkitekt och för kostnadsberäkning. Sen måste man vara överens med sakägarna i området, de måste självklart få säga sitt och det är viktigt.