I mitten på januari avslutas landets första utbildning i digital spelkultur "Digitala spel och community management" som Bona Folkhögskola står bakom.
– Det är tolv studerande som kommer att avsluta kursen och det har gått väldigt smidigt, säger Sarah Fagerström som är kursansvarig.
Nicole Kjellberg från Uppsala är en av kursdeltagarna och hon hoppas på en framtid inom spelbranschen.
– Att vara Community Manager är otroligt brett och det finns flera olika inriktningar man kan välja att styra mot.
Som vad exempelvis?
– Social mediastrateg, eventansvarig, projektledare och content creator för att räkna upp några. Den här kursen har inriktning mot digitala spel och det kan bli aktuellt för oss att söka jobb på olika spelstudios.
Det bästa med kursen är en ökad erfarenhet och insikt, enligt Mazen Abdulwahed.
– Att ha möjlighet att samla kunskap om hur spelbranschen fungerar har varit bra, det ger ett bredare perspektiv på vad vi ska söka.
Ayo Forsbäck lyfter fram föreläsare på utbildningen.
– Att få tillfälle att fråga personer som jobbar inom yrket har gett mig en bra inblick, hur vardagen ser ut, utmaningar och hur det är att jobba på stora jämfört med små företag.
Det finns en sak som Nicole Kjellberg saknat med kursen.
– Att ha praktik och få gå bredvid någon under en period, dels för att få en uppfattning om yrket men också för att få in en fot i branschen, lära känna likasinnade på en arbetsplats och knyta kontakter.
Nicoles bild är att spelbranschen till stor del är mansdominerad och att man måste ha skinn på näsan för att vara där.
– Det kanske är mer när man spelar spel som man får höra hårda ord och elaka kommentarer för att man är just kvinna. Hur arbetsbranschen är kan jag inte svara på, men jag är ändå positiv till yrket och har sökt flera jobb under kursens gång.
Ayo blev tipsad om kursen via en kompis som tyckte att det passade hans intresse. Via dagens digitala intervju använder han en virtuell figur som han skapat själv.
– Det är en av sakerna jag har arbetat på under kursen, säger Ayos figur och ler.
Kursansvariga Sarah Fagerström hoppas att kursen kan bli en ettårig utbildning med ett ännu bredare utbud.
– Vi tar till oss allt som de nuvarande kursdeltagarna har gett feedback på, exempelvis önskan om praktikplatser. Vi har fått in många ansökningar till vårens kursstart och det känns väldigt roligt.