Från fören till aktern är båten drygt 20 meter, masten 22 meter hög och det är en av Sveriges snabbaste yachter berättar Nils Forsfält.
Båten fyller 100 år nästa år och har en rik historia, bland annat byggdes den i Berlin för det var billig arbetskraft i Tyskland. Den anmärkningsvärda åldern är dock inget som syns. Trädäcket är nylackat och det är inte båten som blänker i kanalens vatten utan det är tvärtom när tidningen är på besök.
– Själva skrovet på båten är gjort av röd meranti, sedan är det också mahogny bland annat.
Nils Forsfält är ursprungligen från Stockholm men flyttade ner till Varv, strax utanför Motala, för sju år sedan med familjen. Anledningen var att båten hade fått plats på Plåtverkstan för vinternförvaring.
– För sju år sedan fick vi in båten i Plåtverkstan, så båten fick tak över huvudet. Då valde vi att flytta hit från Segeltorp, vid Kungens kurva, strax söder om Stockholm. Nu bor vi på en gård, säger han.
Nils Forsfält är en flitig kappseglare och har tävlat med La Morena i flera år. Han har en del medaljer som han tagit tillsammans med sin besättning. Bland annat ett OS-guld från när det var OS-jubileum i Nynäshamn 2012. Hundra år efter att Sverige arrangerade sitt hittills enda olympiska spel.
– Vi vann OS-guld och sedan tog vi ett brons på jubileumstävlingen. Sedan vann vi även Åland runt det året och Mälarhöjdens klubbtävling. Det året vann vi i princip allt som vi ställde upp i.
Varför tävlar du med en gammal båt och inte en modern båt?
– Det är väl så att ska man ha en båt så ska man ha en vacker båt, annars mår man inte bra när man sitter ute i skärgården. En del av upplevelsen och andra båtägares är att skärgården är vacker. De här klassikerna är sådana att folk mår bra av att se de här båtarna, de blir glada när man kommer i skärgården, säger han.
Under intervjun med tidningen är det flertalet personer som går förbi och vänder på huvudet, vissa kommenterar också "fin båt". Något som Nils Forsfält är van att höra.
– Man kan inte ha en sådan här båt och åka runt och vara anonym. De som är med och seglar lär sig faktagrejerna när folk kommer och frågar. Men i slutet av sommaren kan man bli lite less på frågorna, säger han.