Så ska de satsa i Medevi i sommar – har fått tänka om

Det blir ingen vanlig säsong på Medevi Brunn i år. Därför tänker de nya arrendatorerna av restaurangen utveckla verksamheten i Schweizeriet istället.

Mikael Jonsson och Micael Åman tänker lägga det mesta av fokuset på Schweizeriet i sommar.

Mikael Jonsson och Micael Åman tänker lägga det mesta av fokuset på Schweizeriet i sommar.

Foto: Medevi Brunn

Motala2020-06-14 10:00

Micael Åman och Mikael Jonsson arbetar vanligtvis på Conventum Arena i Örebro och är vana vid både små - och väldigt stora arrangemang. När de planerade inför årets säsong i Medevi visste de inte att Corona skulle komma i vägen.

– Det skulle blivit stort även här, säger Mikael. Nu har vi fått tänka om från fullsatt till att bara ha ett ställe igång.

– Men värdshuset kommer att vara öppet för beställningar, fortsätter Micael som räknar med att kunna erbjuda såväl vinprovningar som avsmakningsmenyer för slutna sällskap.

De två krögarna är lite bekanta med Medevi sedan tidigare. De har firat midsommar, respektive ätit julbord på brunnen tack vare släktingar som kommer ifrån närliggande områden. Att nu själva få vara med om att få utforma smakupplevelserna framöver ser de fram emot.

– Det ska bli jättekul, jag gillar gamla ställens långa anor och att få börja som ett blankt kort, säger Micael.

Krögarna har jobbat ihop i 14 år och tillsammans har de planerat upplägget inför säsongen, med fokus på Schweizeriet i Brunnsparken.

– Vi har fått tänka till när vi inte har ett fullvärdigt kök, säger Mikael.

Därmed kommer maten att tillagas i värdshuset och sedan hanteras i Schweizeriets serveringskök. Det kommer att bli olika varmrätter som komplement till bakverk och smörgåsar. Att utnyttja lokalproducerade råvaror är också ett mål i verksamheten. Det är först veckan efter midsommar som säsongen startar på riktigt, men de har smugit igång lite grand redan nu.

Förutom att lösa all logistik med bordsplaceringar, både inne och ute, tror killarna att satsningen har sina fördelar.

– Vi blir flexibla på ett annat sätt och det blir inte så långa beslutsled, säger Micael.

Vad blir den stora utmaningen?

– Att man inte vet hur mycket folk som kommer, säger Micael och lägger till att det även gäller antalet gäster till hotellverksamheten.

– Vi kommer inte att tjäna pengar i år men vårt mål är att få visa upp oss inför nästa år, fortsätter han.

Vd  Nina Glimvall ser fram emot krögarnas etablering efter en tung vår som drabbat, inte bara Medevi, utan också de flesta andra inom hotell- och turismbranschen.

– Man är problemlösare, men den här gången blev det ett stort problem, säger hon.

Glimvall hoppas att utvecklingen av Schweizeriets verksamhet ska föra något gott med sig i ett långsiktigt perspektiv.

– Vi är glada i dessa tider.

Karta: Medevi brunn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!