I samband med en oanmäld kontroll på Restaurang Sjövik, utförd den 20 juni, så uppdagades flera brister. Bland annat så förekom viss bakterieaktivitet i en kryddodling och behållare med krutonger var inte täckta. Inspektören anmärkte också på att rutinerna för städningen inte verkade följas, då redskap låg slängda i hög och på golvet.
Värst hade städningen skötts i omklädningsrummet, något inspektören inte var rädd att påpeka.
"Stora berg av smutstvätt bara kastades samt kaos i skåp och i rummet som helhet. Så här får det inte bara se ut, sådan fruktansvärd slapphet", skriver inspektören i sin rapport.
Vidare så framgår det av rapporten att personalen sprang in och ut ur restaurangen utan att byta kläder, något som inspektören själv beskriver som oacceptabelt.
"Personalen täckte inte heller sina arbetskläder vid utomhusbesök för rökning", skriver inspektören.
Restaurangens ägare, Stefan Jarl, menar att alla påpekade brister nu har åtgärdats och att det inte krävdes några större insatser utöver lite städning.
– Det är lätt att bli hemmablind och därför är det ju bra att Miljö- och hälsoskyddsenheten finns. Kritiken gällande omklädningsrummet är befogad, självklart så ska allt vara i tipptopp, säger Stefan Jarl.
Att den ostädade situationen uppstått förklaras med att det under sommarsäsong är svårt att få till dagliga rutiner. Omklädningsrummet tillhör samtidigt en del av byggnaden som ännu inte hunnit renoveras. Detta ska dock ha skett lagom till nästa års säsong.
– Projektet blev större än jag trodde. Men det har slarvats och så ska det inte vara, säger Stefan Jarl.
Ett uppföljande besök kommer att ske den 23 augusti för att kontrollera att avvikelserna har blivit åtgärdade.