– Vi står helt bakom beslutet av Jilba Developement AB och skötte hela processen på ett korrekt sätt, säger Åsa Grellsgård.
Kommentaren grundar sig i kritiken från entreprenören Roger Markström och kommunens agerande i överlåtandet av stugbyn i Varamon. På Markströms kritik, att kommunen bortser från demokratiska principer genom att inte låta alla intressenter kallas till intervju, utan endast tre, svarar hon:
– Alla sökande fick samma chans, det var ingen upphandling utan ett hyresavtal och då valde vi att intervjua de tre mest lämpliga utifrån ansökningarna. Om någon av dessa inte skulle visa sig vara lämpliga skulle vi sedan gå vidare med resterande ansökningar.
I Markströms kritik lyfts även påverkan från Joakim Ljungqvist, vd på ”Tillväxt Motala” fram och att beslutet borde varit grundat av expertis från externa konsulter, inte av tjänstemän på verksamhet fritid.
– Vi har inte låtit oss påverkas av någon, utan Joakim fick reda på att vi tänkte föreslå Jilba Development AB och vi hörde oss för om synpunkter. Att ta in kompetens i form av externa konsulter hade varit ett alternativ men vi gjorde bedömingen att det tillvägagångsätt vi valt var det bästa alternativet.
Joakim Ljungqvist kommenterar påståendet om påverkan med:
– Vi var inte med i beslutet. Enda inspelet som vi gjort till Motala kommun är att vi gärna ser att man väljer en aktör som vill utveckla Varamobaden och på så vis kan stimulera och utveckla vår besöksnäring, säger han.