Populär kedja öppnar i Motala

I oktober planeras en Pinchos-restaurang att öppna upp på Poppelgatan i Motala.

Nytt matställe. Här, i korsningen Poppelgatan-Bispmotalagatan, ska den nya tapasrestaurangen ligga.

Nytt matställe. Här, i korsningen Poppelgatan-Bispmotalagatan, ska den nya tapasrestaurangen ligga.

Foto: Oliver Beckman

Motala2017-07-04 12:05

Pinchos är en restaurangkedja som har drygt 35 restauranger utspridda över hela landet. I höst kommer även detta matställe att slå upp sina portar i Motala. Den nya restaurangen ska drivas av Jonas Kolmgren, som har jobbat på Danagård Litho under många år.

– Jag kände att det var dags för att göra något nytt i livet nu när jag fick chansen. Det ska bli grymt intressant att se hur det här tas emot, säger han.

Konceptet går ut på att all bordsbokning och beställning sker via en app i mobilen. När maten eller drycken är färdig kommer en pushnotis i mobilen och så hämtar man sin mat i en lucka i baren. Några av smårätterna som erbjuds är minihamburgare, skaldjurspasta, kycklingspett samt många andra alternativ.

– Vi kommer att ha cirka 15 kötträtter, samt fyra-fem fiskrätter, men även olika veganska och vegetariska alternativ, säger Jonas Kolmgren.

De tilltänkta lokalerna ligger på Poppelgatan. Antalet sittplatser beräknas bli cirka 120 stycken.

– Från att bara ha varit ett räkneexempel har detta nu blivit en konkret plan. Men jag tycker att det här är ett förbannat bra koncept. Jag önskar att alla i Motala kan komma hit och testa på det för att bilda sig en egen uppfattning, säger Jonas Kolmgren.

Nyetableringen kommer även att innebära en mängd nya arbetstillfällen.

– Snart sätts även arbetet med att rekrytera personal igång. Det handlar om tre stycken heltidsanställningar och tio stycken deltidsanställningar. Så en stor utmaning blir ju att hitta folk. Men jag hoppas att det finns tjejer och killar som kan tänka sig att jobba på Pinchos, säger Jonas Kolmgren och fortsätter:

– Det kommer att behövas personer som är entusiastiska och som vill jobba i team. Det kommer att bli mycket att göra i ett inledande skede.

Just nu pågår ett arbete med att få offerter och ritningar på bygget godkända. Därefter kan arbetet med att färdigställa restaurangen sätta igång på allvar.

– Allting kommer att falla på plats. Nu är det bara att trycka på startknappen. Tanken är att öppna i slutet på oktober, så egentligen är vi bara den här sommaren bort från att öppna, säger Jonas Kolmgren.

– Min tanke är att alla ska kunna gå dit och äta. Anledningen till att jag väljer att satsa är för att jag tycker Motala är på väg att ändras. Det finns redan ett bra restaurangutbud, men nu ska det bara vässas lite ytterligare. Så det här känns grymt spännande, tillägger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om