Pojke cyklade in i lina

Pojken hade bråttom till skolbussen. I hög hastighet cyklade han in i en elektrisk tråd som grannen spänt upp över vägen.

Pojken cyklade in i sladden och fick ett 15 centimeter långt sår på halsen. Nu har grannen åtalats.

Pojken cyklade in i sladden och fick ett 15 centimeter långt sår på halsen. Nu har grannen åtalats.

Foto: Polisen

Motala2017-03-22 20:00

Olyckan, som inträffade på en mindre ort i Motala kommun i augusti 2015, har nu lett till åtal. Den 29-årige grannen är misstänkt för vållande till kroppsskada genom att dra en elektrifierad sladd över vägen där bland annat barn gick eller cyklade till skolan. Åklagaren påstår att den misstänkte inte märkte ut linan på ett tillräckligt klart sätt.

I polisförhör har pojken berättat att han var sen till skolbussen och tog cykeln till hållplatsen för att hinna. I hög hastighet cyklade han in i tråden, träffades över halsen och kastades bakåt. Han kände att det skakade i kroppen och att det var ström i kabeln.

Efter olyckan tog han sig hem igen och blev körd till sjukhus där läkare konstaterade att han hade fått en 15 centimeter lång sårskada över halsen, dock inte djupare än att det enbart kunde tvättas av och läggas om.

Enligt pojken saknade sladden märkning och han berättade också att grannen tidigare sagt att vägen var hans och att barnen inte fick gå där. Det är uppgifter som den misstänkte 29-åringen har tillbakavisat. Han förnekar brott och har i förhör uppgett att linan var märkt med vit plast och att den spändes upp för att koppla ihop el mellan två hästhagar. Däremot ska han tidigare ha sagt till skolbussbarnen när de lämnat sina cyklar på den privata vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om