Paret hittade katthuvud i trädgården

Margot och Sven-Olov Larsson i Motala trodde inte sina ögon när de kom ut i trädgården. I rabatten låg ett katthuvud utan kropp.

Katthuvudet såg ut att vara avhugget, enligt Sven-Olov som upptäckte det i tisdags morse.

Katthuvudet såg ut att vara avhugget, enligt Sven-Olov som upptäckte det i tisdags morse.

Foto: Maria Biamont

Motala2017-05-17 17:00

– Det är så makabert, jag trodde inte att det var sant. Jag blir nästan tårögd när jag pratar om det, säger Margot.

I tisdags morse befann hon sig hemma i villan i Samuelsberg när maken Sven-Olov ropade åt henne att komma ut på tomten. I en rabatt, alldeles intill en skulptur, låg huvudet från en ljusgrå katt.

– Det såg färskt ut så det kan inte ha legat länge. Kvällen innan fanns det inte där i alla fall, säger Margot.

Hon och Sven-Olov letade igenom trädgården efter resten av katten men fann ingenting. Inte heller hittade de några tecken på att den fallit offer för ett annat djur.

– Det är högst märkligt. Huvudet såg ut att vara avhugget, inte ätet på eller söndertrasat som det skulle vara om katten blivit överkörd, säger Sven-Olov.

För paret, som själva är kattägare, väcker händelsen oro.

– Jag vill helst inte tänka tanken men det finns människor som hatar katter så det kan ju vara någon idiot i farten, säger Margot.

Fyndet lämnades in hos Motalapolisen samma kväll. Stationsbefäl Sara Walters uppger att det ska undersökas och har frysts ner i väntan på att ägaren eventuellt hör av sig. Hur kattens huvud skiljts från kroppen är oklart. Någon polisanmälan har inte upprättats, i stället är det inskrivet som hittegods.

– Vi har inte fått in att någon har hittat en kattkropp men vill gärna att man hör av sig i så fall, säger Sara Walters och fortsätter:

– Det är också intressant om någon sett någon eller några som betett sig konstigt med en katt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om