Den misstänkte har suttit anhållen över helgen och senast på tisdag måste vice chefsåklagare Malin Axelsson fatta beslut om han ska begäras häktad eller inte. Åklagaren är just nu förtegen kring händelsen, som utspelade sig i Råssnäs i fredags kväll. En man i 35-årsåldern avled då efter att ha skadats med ett "vasst tillhygge". Samma natt greps den misstänkte gärningsmannen, som även han uppges vara i 35-årsåldern.
– Den här personen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Jag bedömer att bevisläget är samma som i helgen, säger Malin Axelsson.
Åklagaren vill i nuläget inte berätta hur gripandet gick till eller hur den misstänkte ställer sig till anklagelserna. Inte heller om det hittats något misstänkt brottsvapen eller vad som föregick det dödliga angreppet.
– Den här händelsen förefaller ha utspelat sig utomhus. Den skadade anträffades utomhus men sedan vad som har hänt innan är någonting som vi utreder.
Enligt Malin Axelsson var de två inblandade bekanta med varandra sedan tidigare.
– Det finns ingenting som tyder på att det här är gängrelaterat eller att det finns någon fara för allmänheten. Det verkar vara en isolerad händelse som har fått en tragisk utgång, säger hon.
Det inträffade väcker känslor av otrygghet på Motala väster. För mindre än ett år sedan skedde ett mord i närliggande Råssnäs centrum. Polisen satsar nu på ökad närvaro.
– Initialt fortsätter vi med synlighet i området, alltså det trygghetsskapande arbetet. Det försöker vi alltid göra oavsett men så fort det är något grövre brott, säger Jens Öhmark, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Motala.
Han lyfter fram att det nyligen gjorts en trygghetsvandring i området och att det pågår ett större samverkansarbete just nu.
– Det kör man med bland annat Riksidrottsförbundet, Svenska kyrkan, Frisksportarna, fritid, skola och polis, säger Jens Öhmark.
I arbetet framåt ska det identifieras fler trygghets- och brottsförebyggande insatser med aktörer i samverkansgruppen.
– Det var påbörjat innan den här händelsen. Just knutet till den så blir det mer synlighet i området, mer trygghetsskapande arbete, säger han och utvecklar:
– Vi är mer på plats. Vi fotpatrullerar och tar kontakt och svarar på frågor och funderingar. Kontaktsökande mot medborgarna helt enkelt.