Mässan arrangeras ihop av Folkets hus och Munskänkarna. En bit in i lokalen, och vidare in i Skepparpinan, har utställarna fått sätta upp sina bord med olika sorters delikatesser och drycker. Det finns ståbord lite här och var, och det minglas runt mellan borden i lugnt tempo.
När vi besöker mässan mitt på dagen har det sålts ungefär 460 biljetter. 130 till eftermiddagen och 330 till kvällen.
– Vi är nöjda med det, det är första gången och vi provar oss fram. Jag tror att vi närmar oss 500, det är bra, säger Sven-Göran Andersson.
– Många är nog från Motala, men vi ser också att vi har några som kommer uppifrån Dalarna, som har bokat in sig på hotell bara för mässan, säger Jessica Björk, Folkets Hus vd.
Besökarna kunde bland annat pröva mat och dryck hos utställarna, men erbjöds också att delta i seminarier om vin.
– Vid flera av matborden finns det möjlighet att prova mat ihop med viner, som är en av anledningarna till att man är intresserad av vin, tycker jag. Att lära sig kombinera, säger Bert Johansson.
Bland utställarna fanns bland andra Camarda, Min söta värld, Mixum och Hammars bryggeri.
Andreas och Liselott från Motala besökte mässan efter lunchtid
Varför besöker ni mässan?
– Det är kul att det anordnas något och man vill såklart stötta det då, säger Liselott.
Är det något särskilt som lockar här?
– Viner överlag, och kombinationen med vad som kan förhöja smakerna i vinerna.