Ny barndeckare för Martin Frisén

Martin Frisén, född och uppvuxen i Motala, har gett ut sin tredje barndeckare. Målgruppen har han på jobbet.

Martin Frisén har skrivit sin tredje barndeckare.

Martin Frisén har skrivit sin tredje barndeckare.

Foto: Privat

Motala2017-01-17 18:02

Nya boken "De mystiska stölderna" gavs ut i mellandagarna och är den tredje om skoldetektiven Sigge Snövall. Den här gången löser han fallet med gåtfulla stölder av pengar, mobiltelefoner och datorer på sin skola. Idén bygger på en verklig historia.

– Jag snappar upp saker i min omgivning hela tiden. Jag hörde ryktas om att det skett stölder på en skola och så föddes boken, säger Martin Frisén.

Själv jobbar han som IKT-pedagog på en skola i Örebro. Där har han sin målgrupp, barn i mellanstadieåldern, nära till hands. Inför arbetet med en ny bok tillfrågas en klass om den vill agera testpanel och bollplank.

– Jag kommer in tio minuter i veckan och läser ett nytt kapitel. Spelreglerna är tydliga: de ska vara brutalt ärliga och jag blir inte ledsen.

Debuten skedde 2014 med "De mystiska gravstenarna" och året därpå gavs "De mystiska meddelandena" ut. Tanken var att böckerna om Sigge Snövall skulle bli en trilogi, men Martin Frisén avslöjar nu att en fjärde bok är på gång.

– Efter tredje boken tänkte jag att "nu kommer jag inte på mer" men så vaknade jag en morgon och hade en ny handling i huvudet. I bok fyra lämnar vi skolan och åker på en skolresa.

Fortfarande finns drömmen om att kunna livnära sig på författandet men barnboksbranschen är tuff och än så länge ser Martin Frisén skrivandet som en hobby.

– Mina böcker är alltid utlånade på mitt skolbibliotek och ligger tio i topp. Det är väl enda gången som jag kan säga att jag har fler läsare än Martin Widmark, säger han och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om