Det är drygt två år sedan hon öppnade sitt konditori, efter att ha bakat tårtor på beställning i hemmet under flera år. Ett år in på nya företaget drabbade pandemin henne, som så många andra och huvudinkomsten, specialdesignade bröllopstårtor fick sig en rejäl törn.
– Det blev en enorm förlust, medger Brenda som fick börja fundera på nya lösningar och produkter för att få in pengar. Här kom Reko in i bilden, en verksamhet där lokalproducenter via beställningar levererar närproducerade varor till olika platser i landet. För Brendas del blev glutenfritt bröd en ny inkomstkälla då det är en produkt som efterfrågas i större utsträckning.
– Reko har hjälpt många producenter att klara ekonomin, säger hon.
Även om de senaste 1,5 åren varit stressiga verkar Brenda vara full av entusiasm. Hon sinar inte på idéer och nu har hon inför sommaren öppnat uteservering i parken. Hon har också utökat sin verksamhet med glass och sallader, något det varit efterfrågan på.
– Så länge man har en uteservering vågar folk mer.
Brenda, som i dag har en heltidsanställd samt två timvikarier i företaget, berättar att hon även startat ett samarbete med Råssnäsbageriet för att kunna erbjuda annat än glutenfritt bröd. Just nu är hon nöjd med den utveckling som hon genomfört, men på sikt kan hon tänka sig fler sittplatser utomhus.
Något hon också återkommer till, som verkar ha stärkt henne i företagandet, är responsen från kunderna.
– Folk har stöttat mig mycket, säger hon.