Nu ska första asfalten läggas längs Östermalmsgatan

Sjukdomar har försenat arbetet längs Östermalmsgatan något. Men denna vecka ska asfalteringen av cykel- och gångbanor påbörjas.

Nästa vecka kommer delar av korsningen Östermalmsgatan-Charlottenborgsvägen att spärras av. Trafiken kan dock passera som vanligt.

Nästa vecka kommer delar av korsningen Östermalmsgatan-Charlottenborgsvägen att spärras av. Trafiken kan dock passera som vanligt.

Foto: Thomas Augustsson

Motala2024-04-01 19:00

Arbetet med att omforma Östermalmsgatan var tänkt att ta sig upp till korsningen till Charlottenborgsvägen och spärra av delar av vägbanan där. Men sjukdomar i arbetslaget har försenat arbetet något. 

– Vi skulle ha flyttat upp barriärer men det har inte gjorts på grund av det. Att göra det nu och spärra av och sen åka hem över påsk, det känns ju dumt så därför väntar vi med det tills efter påskhelgen, säger Henrik Elsehamn, projektledare på Motala kommun. 

När arbetet återupptas på tisdagsmorgonen efter påskhelgen kommer barriärerna att flyttas upp till korsningen till Charlottenborg. 

– Där kommer man då spärra av där så man kan få ett arbetsområde. Men trafiken kommer fortfarande kunna flyta på som vanligt. Men det kommer bli lite trängre där i korsningen helt enkelt, säger Henrik Elsehamn. 

Samtidigt som arbetet med omformningen fortsätter upp mot centrum kommer arbetet med att asfaltera de delar av gång- och cykelbanor som färdigställts påbörjas. 

– Då börjar man längst upp i norr och sen är det framförallt på den västra sidan, den mot Platengymnasiet, som man kommer börja asfaltera. 

Hur skulle du säga att arbetet har gått så här långt?

– Det har gått jättebra. Vi håller våra tidsplaner och vi har inte stött på några större bekymmer på vägen så det ser bra ut, säger Henrik Elsehamn.                      

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!