Det var också hon som 2007 anställde Tomas Hemmingsson som gruppchef, med ansvar för de stora skolköken till en början.
– Jag är kock i botten och hade länge jobbat inom det privata. Men livet med barn gjorde att tjänsten lockade, från tidigare sena kvällar och helger, säger han.
Hur var det att lämna restaurangbranschen för storkök?
– Jag var mentalt färdig med restaurangsidan och kände att jag nu fick möjligheter att vara med och förändra. Jag var ute mycket i början och lagade mat. Jag hade också mycket tips och idéer med mig, som råvarukunskaper och att man kan tillaga mer mat istället för att bara öppna kartonger.
Samtidigt blev det förstås en omställning att gå från restaurangkök till storhushållskök, medger han.
– Men grunden är densamma, säger Tomas som nu blev del i en ny förändringsprocess.
– Jag var med och visade att man kan laga mos till 2 000 portioner på skalad potatis, istället för att ha pulvermos, säger han och ler.
Under åren inom måltidsverksamheten har han även varit ansvarig för lasarettsköket. 2013 förändrades arbetssätten internt och de tidigare gruppcheferna blev nu enhetschefer.
– Vi fick ett större ansvar för budget och personal och det blev en annan tydlighet, säger Tomas.
I början på nästa år väntar ett nytt uppdrag som verksamhetschef, eller kostchef som många säger i dagligt tal.
– Jag har känt de sista åren att det är nästa steg i min yrkesroll, men även personligt. Jag känner mig trygg i mitt ledarskap och har tidigare stöttat chefskollegor, i exempelvis livsmedelsupphandlingar. Jag har haft en roll där jag varit med och bidragit ganska länge.
Samtidigt är den blivande verksamhetschefen medveten om att det fortfarande finns utmaningar att hantera.
– Vi måste jobba ännu mer hållbart, arbetet bör skruvas upp ytterligare.
Målet är att handla ännu mer svenska livsmedel, gärna lokala, och såväl ekologiska som kravmärkta.
– Utmaningen är kostnaden. Men jag vill steppa upp och bli en av Sveriges bästa kommuner när det gäller hållbara mål, säger Tomas Hemmingsson.
I sitt ledarskap vill han också stärka sina medarbetare.
– Personalen är jätteviktig. Jag tror att vi i chefsledet kan göra dem ännu mer delaktiga i hållbarhetsjobbet. Det får inte bara bli en kontorsprodukt. Vi ska ha ett tillitsbaserat ledarskap. Det är jätteviktigt och skapar både delaktighet och utveckling, säger han.