Den här gången är både lärare och elever mer förberedda, även om beskedet från regeringen att stänga gymnasieskolorna och övergå till distansundervisning kom snabbt. Den ska pågå mellan den sjunde december till den sjätte januari.
– Den andra vågen har pågått ett tag så jag kan tycka att det här är lite sent. Men samtidigt förstår jag att det är ett svårt beslut och att man måste tänka över det, säger Alva Löfstedt som går Naturprogrammet i årskurs tre.
– Jag vill gärna ha student i vår så jag hoppas kunna komma tillbaka till skolan efter jul, istället för att gå hem då, fortsätter hon.
Tillsammans med klasskompisen Alva Bladh har hon kommit till skolan på fredagsförmiddagen för att hämta böcker som krävs för fortsatta studier hemma.
Ytterligare några få elever ses gå in och ut ur byggnaden, annars gapar skolgården tom.
– Det är ett jättebra beslut att gå hem och ett viktigt beslut för hela samhället, säger Alva Bladh.
Att hålla avstånd i skolan har inte varit helt lätt, inte minst i matsalen, upplever tjejerna.
– Det är ett jätteproblem. Det är väldigt många klasser som äter samtidigt och det blir långa köer, säger Alva Löfstedt.
Man ska i klassen också ha diskuterat andra alternativ för att lättare hålla avstånd under skoltid. Ett förslag har varit att eleverna ska vara kvar i samma klassrum, medan lärarna ska gå runt. Nu blir det inte så.
Som sistaårselever upplever tjejerna att distansundervisningen fungerar bra. De tycker att det har lärt sig att ta ansvar och att de har den disciplin som krävs för att plugga hemifrån.
– Men det är olika för alla. Det är ett stort problem för dem som inte klarar sig bra i skolan. Det kan också kännas osäkert det första året, när man inte vet vad som förväntas, säger Alva Löfstedt.
Från en entré i bortre ändan av skolbyggnaden kommer Filippa Åkesson, Alfred Almberg och Lucas Samuelsson fullastade med böcker. De går i tvåan på Ekonomlinjen. De hade hellre velat vara kvar i verksamheten.
– Det är roligare att gå till skolan än att sitta hemma. Det är svårare att koncentrera sig med störningsmoment, säger Alfred och tillägger leende:
– Vi är tre barn.
Lucas Samuelsson håller med.
– Det blir svårare med disciplinen hemma, säger han.
Filippa Åkesson tycker att tidpunkten för hemarbete är bättre nu än om det skulle ske längre fram.
– Jag ser hellre att vi har distans nu än i vår för då kommer alla prov.