För sju år sedan flyttade Byamba-erdeneBoldbaatar till Sverige från Mongoliet. Sedan dess har han arbetat på en kina- och sushirestaurang i Stockholm tillsammans med hustrun Urjinbadam.
– När ägaren gick i pension och sålde restaurangen ville jag inte vara kvar, säger Byamba-erdene som började se sig om var i landet det skulle kunna finnas en lämplig plats för honom och familjen att starta en egen verksamhet på.
På Blocket hittade han en annons som fångade hans intresse. Lokalen som nu blivit hans har tidigare fungerat som pizzeria. Men med sin egen och hustruns bakgrund, samt att de finns få sushibarer på orten, hoppas de att den nya kvartersrestaurangen ska falla Motalaborna i smaken.
– Jag kan inte göra pizza, säger han och skrattar.
Byamba-erdene har varit i Motala en gång tidigare under ett dagsbesök och säger att han redan då fastnade för staden. Nu väntar familjen på en större lägenhet och till hösten börjar barnen i ny skola och förskola.
– De är jätteglada över att flytta hit, säger Byamba-erdene.
Motala sushibar kommer att ha öppet alla dagar i veckan och erbjuda både lunch och kvällsservering samt avhämtningsmöjligheter. Förutom sushi kommer det även att finnas varma japanska rätter på menyn.