Vid Expomässan tidigare i år blev matföretaget från Motala utnämnda till Årets företag i Motala. Nu har de lyckats knipa titeln även på regional nivå.
Motiveringen löd bland annat: ”Företaget är i ständig expansion och förnyelse, både vad gäller produkter, kvalitet, personal och ekonomi.”
Med utnämningen går Mixum nu vidare till en nationell final där Årets svenska företag ska koras. Den tillställningen hålls i Stockholm 11 oktober.
– Bara att vara nominerad känns ju naturligtvis fantastiskt, säger Magnus Franzen.
Vad betyder det här för ert företag?
– Det är svårt att säga exakt vad det kommer att betyda. Men det kommer ju innebära att man träffar nya människor och knyter nya kontakter.
Bakgrunden till företaget finns i höns- och äggindustrin. Ägg är fortfarande en stor del av verksamheten men företaget tillverkar även pajer, pastarätter och smörgåstårtor. Kundernaär hotell, restauranger och livsmedelsaffärer, där salladsbarer är en viktig del.
Även hos Företagarnai Motala-Vadstena är man väldigt glada för utnämningen.
– Det är ju en tävlan mellan alla kommuner i Östergötland, säger Christina Gyberg som representerar organisationen.
– Jag tycker att det är kul, och det visar att vi har bra företag här. De senaste fyra åren har Motala vunnit tre gånger, säger hon.