Matbud åtalad för att ha pussat kund på halsen

En man som arbetat som matbud i Motala anklagas för att ha ofredat en kund genom att pussa henne på kinden och halsen. Nu har mannen, som är i 60-årsåldern, åtalats.

Mannen arbetade som matbud och åtalas nu för att ha ofredat en kund som han skulle lämna varor hos.

Mannen arbetade som matbud och åtalas nu för att ha ofredat en kund som han skulle lämna varor hos.

Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Motala2024-06-30 19:00

Det var på kvällen den 8 februari i år som händelsen inträffade. Kvinnan hade beställt mat, godis och läsk från en restaurang. När matbudet kom hem till kvinnan visade det sig att han hade glömt en chokladkaka. Kvinnan förklarade att det inte gjorde något – men matbudet insisterade på att han skulle komma tillbaka senare med den saknade varan. 

När matbudet återkom till kvinnan en andra gång samma kväll hade han med sig flera chokladkakor. Enligt kvinnan frågade matbudet om hon var ensam hemma. När hon bekräftade att hon var ensam hemma ska matbudet ha kramat henne och pussat henne på kinden och halsen. 

– Jag puttade bort honom och sa att han skulle gå, säger kvinnan i förhör. 

Polisen lyckades snart identifiera matbudet och han förhördes om det inträffade.  

– Jag kom tillbaka på kvällen för att lämna den saken som saknades. För att jag gjorde fel, att det saknades i hennes beställning och för att be om ursäkt kramade jag henne. Mitt syfte var att be om ursäkt. Som att en pappa kramar sin lilla dotter. Det var det jag ville säga inget annat. Så jag hade inte något annat syfte, säger mannen i förhör.

Åklagaren har nu åtalat mannen för ofredande och skriver i stämningsansökan att gärningen var ägnad att kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt.  

Av förundersökningen framgår att mannen inte längre arbetar som matbud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!