Månadens företag - sist ut att utses

"Smart Mug" blev terminens sista UF-företag i Motala att prisas. Nu tar tjejerna som byggt upp verksamheten sommarlov - genom att börja jobba.

Tjejerna bakom "Smart Mug". Från vänster Matilda Jonsson, Emma Staaf och Sandra Rahm.

Tjejerna bakom "Smart Mug". Från vänster Matilda Jonsson, Emma Staaf och Sandra Rahm.

Foto: Pelle Johansson

Motala2016-05-27 05:30

Emma Staaf, Matilda Jonsson och Sandra Rahm läser samtliga det treåriga handelsprogrammet på Carlsunds utbildningscentrum.

– Vi har ett år kvar, men först väntar sommarlov och arbete. Vi har alla tre fixat jobb under lovet, säger Matilda Jonsson som mycket väl kan tänka sig att starta eget när hon väl är klar med studierna.

– Det verkar väldigt intressant och spännande, men det gäller också att komma på en bra idé som håller. Helst vill man ju försöka hitta något som ingen annan lyckats klura ut.

Emma Staaf och Sandra Rahm är inne på samma linje.

– Det vore roligt att skapa något eget, men vad det kan bli får jag fundera på i så fall, säger Sandra.

Att driva eget UF-företag har varit lärorikt, menar Emma.

– Man fick en inblick hur man går till väga alldeles i början och hur man skaffar sig kunder. Det är också viktigt att veta hur ett bolag kan avvecklas på ett bra och effektivt sätt.

"Smart Mug" avslutades med omkring 10 000 kronor i företagskassan.

– En del har gått åt till inköp, men vi har kanske tjänat 3 000 var. Jag sparar mina pengar till körkort och bil, förklarar Matilda Jonsson.

Månadens UF-företag

Månadens UF-företag utses av Motala kommun och Tillväxt Motala.

Motiveringen för "Smart Mug" var följande:

"Eleverna i Smart Mug-UF har engagerat drivit sitt företag framåt. Tillsammans har de arbetat med att utveckla sina produkter, hitta nya kunder och samarbetspartners. De har tagit egna initiativ och visat på stor entreprenöriell förmåga".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om