Säg midsommar och de flesta tänker jordgubbar.
Och färskpotatis.
Och sill.
Det är så ett lunchbord brukar dukas upp.
Senare på kvällen - grill som en något mer matig avslutning på festen.
Familjen Pettersson med pappa Claes, mamma Maria och barnen Allie och Alvar ser till så att verksamheten flyter på som den ska på Skedevi gård.
Här har precis självplockningen av jordgubbar kommit igång.
– Tillgången är god, säger Maria. Men det har varit lite magert med regn, så vi har fått vattna ganska rejält.
Nu står, alternativt ligger, bären röda och fina i fårorna på den stora åkern, belägen strax intill gårdsbutiken där man bullat upp med allehanda godsaker.
Thomas Andersson från Sundbyberg tittar in.
Han har med sig barnen Calle och Vera Sjögren.
– Vi har plockat fyra liter och stoppat i oss två, säger Thomas och skrattar högt
Calle, 7 och Vera, 4, visar upp sina fingrar som färgats lätt röda.
– Jag åt tre gubbar, avslöjar Calle.
– Jag åt tre och en halv, erkänner Vera.
Allie och Alvar berättar att de hjälper pappa och mamma hemma på gården i stort sett hela sommaren.
– Det är jättemycket att göra, förklarar Alvar som kan tänka sig att ta över verksamheten någon gång i framtiden.
– Om femton år, kanske, funderar han.
Allie älskar jordgubbar, får vi veta.
– På morgonen, i en tallrik med mjölk. Det är hur gott som helst, säger hon.
På midsommarafton väntar kanske en jordgubbstårta.
Traditionens makt är - uppenbarligen - stor.
Även på Skedevi gård.