– Jag tycker jättemycket om Motala men det finns inte så mycket plats för det sociala, att man vara tillsammans. Detta kan bli det, både för mig och mina vänner och för min dotter och hennes vänner, säger Snizhana om nya caféet.
Även om det inte var kö direkt så var det ganska många som letade sig in till Linds strax efter öppningen.
– Det känns bra, säger Magnus Olsson som driver verksamheten tillsammans med Markus Larsson.
In i det sista jobbades det med skyltar, möbler, uteserveringen och en hel det annat fix och trix.
Har allt gått enligt plan annars?
– Det har varit lite stressigare på slutet än vad vi trodde, men annars har det gått bra, säger Magnus Olsson och tillägger att eftersom de renoverat ett café till samtidigt, på Verkstadstorget, så blev det kanske lite mycket.
Eva Carmesten jobbar som driftsledare för flera verksamheter inom Linds och var på plats för att stötta första dagen.
– Det är lite pirrigt i magen, hur kommer vi bli mottagna, men det känns jättebra och så roligt att vi är igång, säger hon.
– Detta behövs och mer, massor mer, säger Susanne Hedin om nyöppningen och hela centrum.
Eva-Lotta Karlsson och Kerstin Karlsson passade på att komma tidigt.
– Detta är vår frukost. Vi tänker att det blir nog mer rusning framåt eftermiddagen, men då har vi redan gjort det, säger Eva-Lotta Karlsson.
Har ni saknat en sådan här plats?
– Ja, vissa gånger har jag gjort det, säger Kerstin Karlsson.
Bakom disken stod Nina Andersson, nyanställd och servade kund efter kund på morgonen.
– Detta känns superkul och spännande, vi har fått det så fint. Och att vi ska ha öppet även söndagar framöver känns också bra, säger hon.
När alla talar om lågkonjunktur och avvaktar med satsningar, hur vågar ni?
– Vi har av någon anledning klarat lågkonjunkturen bra. På något sätt tror vi på oss själva och har sett att det finns utrymme för oss. Idag är det mycket coffeechops och surdegskaféer. Men vi tillhör det lite mer klassiska och är lite mitt emellan på något sätt, och vi ser att det finns en stor efterfrågan, säger Magnus Olsson och menar att det känns extra bra att få skapa något nytt mitt i stan.
– Lokalen, som jag nästan skulle vilja säga, är det finaste vi har och jag hoppas och tror att hela Gallerian ska bli ännu bättre framåt.