Som ackompanjemang till vårsolen utanför fönstren serverades grön ärtsoppa. En av många populära vegetariska soppor under åren.
I mitten av 80-talet byggdes kyrkans köksregioner ut. Men även om resultatet inte tillät hantering av kött och fisk så kunde ändå nyss pensionerade kokerskan Ingegerd Johansson förverkliga sin dröm om en enklare matservering och samlingsplats för dem som arbetade i området.
– Besökarantalet har gått lite i vågor. Antalet arbetsplatser häromkring har minskat sedan 80-talet, å andra sidan har fler pensionärer hittat hit, säger Hans-Åke Johansson som ingår i ett av de två matlag som skiftar varannan torsdag.
Tio torsdagar vår och höst har soppan serverats. Agnete och Jan Thörnkvist har på senare tid knappt missat en enda gång.
– Det är gott och det är kaffe och hembakat efteråt. Ja, det blir en fin stund, säger Agnete.
I höst övertas lokalerna av katolska kyrkan medan Equmeniakyrkan kan ta sitt nybygge i Furulid i Varamon i besittning.
– Förutom soppan på torsdagar satsar vi där också på ett året runt-öppet fik. Vi kommer att deltidsanställa två personer, berättar Hans-Åke Johansson.
Ingegerd Felixon, husmor i veckans matlag, ser fram emot att få ett nytt kök:
– Det blir mer lättjobbat, här har vi fått skala grönsakerna i källaren, säger hon.
Och paret Thörnkvist lovar att bli stammisar även i fortsättningen:
– Ja, vi bor ju i närheten, så nu vi får cykelavstånd.