Kvinna misstänks ha misshandlat man med tillhygge i Motala

Den Motalakvinna i 30-årsåldern som i torsdags i förra veckan ska ha misshandlat en man i 60-årsåldern med ett tillhygge, har häktats av Linköpings tingsrätt.

En Motalakvinna är på sannolika skäl misstänkt för misshandel av en man som hon är relaterad till. Enligt polis och åklagare ska även ett tillhygge ha använts. (Genrebild).

En Motalakvinna är på sannolika skäl misstänkt för misshandel av en man som hon är relaterad till. Enligt polis och åklagare ska även ett tillhygge ha använts. (Genrebild).

Foto: TT

Motala2024-10-10 10:00

Polisen larmades till adressen, i de centrala delarna i Motala, på kvällen. Mannen hade då blivit misshandlad av kvinnan, som är en närstående, i anslutning till sin bostad. Han ådrog sig bland annat skador i ansiktet, enligt polisen.

Enligt förundersökningsledare Marcus Hoppe ska både kvinnan och mannen ska ha varit blodiga när patrullen anlände. Mannen ska också ha angett att han fått upprepade slag med något slags föremål.

Åklagare Ludvig Mårtensson bekräftar att det förekommit ett tillhygge i samband med misshandeln. Det har nu tagits i beslag av polisen för en teknisk undersökning. Han vill dock inte specificera vad det rör sig om för slags tillhygge.

Åklagaren valde att i häktningsframställan rubricera ärendet som grov misshandel.

– Det var utifrån mannens uppgifter om att han hade blivit utsatt för stort antal slag och sparkar som hade fortsatt även när han låg ner, säger Mårtensson.

Var blev han slagen med tillhygget?

– Mot huvudet och kroppen.

Vad som utlöste misshandeln kan inte åklagaren säga i nuläget.

Kvinnan, som förnekar brott, har häktats för misshandel av normalgraden. Hon ska också ha gjort en motanmälan då hon menar att hon ska ha blivit misshandlad och hotad, enligt Ludvig Mårtensson.

Åtal ska vara väckt senast den 18 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!