De välkomnar lättnader men: "29:e är inget brytdatum"

Trots att kvarvarande restriktioner för bland annat serveringsställen tas bort, räknar krögarna Nader Moini och Dastan Chaomar med att skynda långsamt framåt.

Krögarna Nader Moini och Dastan Chaomar välkomnar lättnaderna för serveringsställen, men kommer inte slappna av helt än.

Krögarna Nader Moini och Dastan Chaomar välkomnar lättnaderna för serveringsställen, men kommer inte slappna av helt än.

Foto: Rita Furbring

Motala2021-09-29 06:00

– Restriktionerna har slagit väldigt olika eftersom alla krogar har olika förutsättningar att jobba, det beror på hur din krog är utformad, säger Nader Moini.

På Berggrens Öltapp & mat, med mindre lokaler i centrala Motala, har en lång tid av restriktioner inneburit mycket merarbete genom att anställda även behövt hålla koll så att gäster håller avstånd, inte flyttar runt, står i baren samt att de håller en god handhygien.

– Det tar energi från personalen, medger Dastan Chaomar.

De nya förändringarna i regeringens avvecklingsplan välkomnas, men med viss försiktighet.

– Det kommer att bli mer lättarbetat, säger Nader Moini, men framhåller samtidigt att både han och personalen inte kommer att pusta ut helt.

– 29:e är inget brytdatum, poängterar han.

Moini nämner förra hösten, skörheten, när många trodde att de kunde återgå till normalläge. Sedan kom tredje vågen och nya, tuffa restriktioner väldigt snabbt.

Krögarna är också oroliga över vad som kan hända om samhället öppnar upp för tidigt och det blir fullsatt på alla näringsställen. 

– Vad gör vi om en månad om sjukhusen blir överbelastade igen?

Av den anledningen kommer Motalakrögarna fortsätta försöka tillämpa ett visst avstånd mellan gästerna. Några planer på större nysatsningar är heller inte aktuellt just nu.

– Med förra årets facit i minnet vill vi skynda långsamt, säger Nader Moini.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!