Kritik mot ännu en restaurang

Ytterligare en restaurang i Varamon har kontrollerats. Vättershalls ansvariga "ett dåligt föredöme", menar inspektören.

Strandrestaurangen Vättershall i Motala har kontrollerats av Miljö- och hälsoskyddsenheten.

Strandrestaurangen Vättershall i Motala har kontrollerats av Miljö- och hälsoskyddsenheten.

Foto: Anders Törnström

Motala2017-07-19 19:22

Den 4 juli utförde Miljö- och hälsoskyddsenheten en kontroll på strandrestaurangen Vättershall i Motala. Vid besöket kunde inspektören notera ett flertal brister. I den efterföljande rapporten så nämner hen bland annat ett bristfälligt skadedjursskydd i och med att dörrar och fönster in i köket stod öppna. Rengöringsmedel uppges också förekomma i omedelbar närhet av skurna grönsaker. Vidare så framgår av rapporten att städningen var undermålig både i kök och i städskrubb.

"Extremt flottig vägg samt rör ovan stekbord, fettdropparna hänger på rören i köket, trots bra drag i ventilationen", skriver inspektören.

Kockarnas klädsel och uppförande klarade sig helt utan kritik, men desto hårdare var inspektören gentemot de ansvariga för verksamheten. Dessa uppges ha uppehållit sig i köket utan ombyte ens vid matlagning.

"Mycket dåligt föredöme att bete sig på detta vis av ansvariga verksamhetsutövare", står det skrivet i rapporten.

Enligt Josef Soner, en av verksamhetens delägare, så innebär lokalens små och trånga utrymmen att vissa kompromisser måste göras.

– Utifrån förutsättningarna så sköter vi vårt kök exceptionellt bra. Vi har otroligt små ytor att jobba med och är tvungna att komprimera ett gigantiskt kök så gott vi kan, säger Soner.

Brister rörande städning och hygien åtgärdades omedelbart efter inspektionen. Soner håller dock inte med om inspektörens syn på ansvarigas närvaro i köket.

– Där var inspektören lite av en paragrafryttare, det finns ingen restaurang där huvudansvariga inte går in i köket. En restaurang är inte lika sterilt som ett sjukhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!