Hon ställer ut på Fotografiska

Med en liten digitalkamera fångar hon det stora i det lilla. Nu ska Carola Hildén ställa ut bilder på Fotografiska.

Insekterna fångade juryns uppmärksamhet.

Insekterna fångade juryns uppmärksamhet.

Foto: Anders Törnström

Motala2016-08-18 14:30

Den 30 september öppnar Höstsalongen 2016 på Fotografiska i Stockholm. Här visas svenskt stillbildsfotografi, rörlig bild och fotografiska skulpturer av både amatörer och etablerade fotografer.

En av dem är Carola Hildén, medarbetare på Motala & Vadstena Tidning i ett 30-tal år.

– Helt fantastiskt och otroligt. Det är som ett kvitto på att det jag gör inte är så dumt ändå, att jag nog har något eget, säger hon.

Höstsalongen anordnas för tredje året och är en jurybedömd utställning. Den här gången anmälde sig sammanlagt 2 326 fotografer och av dessa valdes 31 stycken ut.

Tolv bidrag

De sökande fick skicka in högst tolv bidrag som bedömdes anonymt och Carola Hildén fick med tre. Samlingsnamnet är Insectarium och motiven kommer, precis som det mesta hon fångar med kameran, från hennes närmiljö i Motala.

– De här hittade jag när jag gick ute och klafsade i februari och tittade in i ett fönster på en industrilokal. Någon hade satt upp blå plast och däremellan låg insekter som dött.

Hon fortsätter:

– Jag rör mig inom ett par kilometers radie från hemmet. Det är en utmaning och en kick att hitta det som folk går förbi, det som tas för givet. Jag försöker se någonting nytt varje dag.

Knappt två månader

Höstsalongen pågår till den 20 november. Årets jury bestod av Berndt Arell, överintendent vid Nationalmuseum med Prins Eugens Waldermarsudde, Anneè Olofsson, konstnär representerad på MoMA, Petra Bauer, vd och grundare för Agent Bauer, Patric Leo, grafisk formgivare samt Pauline Benthede, exhibition manager på Fotografiska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om