Hon ska basa över 165 elever

Hon blev uppmuntrad av sin närmaste omgivning att söka jobbet. Den dåvarande kanslichefen lyssnade på vännerna – och fick tjänsten.

REKTOR. Anneli Dahlqvist Pettersson har slutat pendla, tack vare sin nya tjänst.

REKTOR. Anneli Dahlqvist Pettersson har slutat pendla, tack vare sin nya tjänst.

Foto: Roger Samuelsson

Motala2016-09-25 16:30

Anneli Dahlqvist Pettersson kommer närmast från en sjuårig tjänst som kanslichef på Bildningsförbundet Östergötland i Linköping. Att sadla om till rektor blev en nygammal upplevelse för Anneli, hon har vikarierat som rektor på en Vadstenaskola tidigare i karriären.

Betydligt mer främmande kanske det korta resandet till och från arbetet har blivit, hon har nämligen kunnat sätta punkt för årtionden av pendlande tack vare yrkesbytet. För trots att hon bott i Motala sedan 1986 är den nya rektorstjänsten hennes första anställning i kommunen under dessa år.

– Jag har faktiskt haft en anställning i Motala en gång i tiden, funderar hon.

– Men då bodde jag i Vadstena, säger hon med ett skratt.

Som rektor kommer hon nu att ha högsta ansvaret för verksamheten på skolan, men det är en utmaning hon tar med största ro.

– Personalen här är grymt engagerade i allt de gör. Att få skifta erfarenheter och bolla idéer med dem ska bara bli skoj.

Anneli, som tillträdde tjänsten den 1 augusti, beskriver sig själv som en kvinna med rotationsfart. Vad hon menar är att hennes anställningar av någon märklig anledning alltid varit sju-åtta år långa.

– Det har bara blivit så. Och nu är jag 57 och ska gå i pension om åtta år, att det här skulle vara mitt sista arbete känns väldigt främmande.

Bona Folkhögskola har i dag 130 elever på plats och 35 som läser på distans. Teaterlinjen, Båtbyggarkursen, Skrivarlinjen Textlabb och Singer/songwriter-kursen är fyra av skolans elva utbildningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!