Än så länge är det svårt att se hela bilden av den skolmiljö som är under uppförande utanför gamla Luxorfastigheten, i nära anslutning till Medevivägen.
I november berättade vi hur arbetet med att utforma skollokalerna invändigt var igång. Likaså att friskolan på sikt kommer att kunna ta emot drygt 450 elever.
– Jag kör förbi här varje dag och har lust att svänga in, säger Anna Cervin och skrattar när vi möts på den blivande innergården.
Än så länge jobbar hon i Linköping och trivs bra med jobbet som biträdande rektor på T1-skolorna. Men när hon fick kännedom om den nya satsningen i Motala såg hon chansen att söka.
Anna är Motalabo, har jobbat som lärare sedan 2007, med elever i årskurserna 1–6. Hon har även varit förstelärare innan hon 2018 tackade ja till en tjänst i Mjölby som speciallärare.
– Jag lärde mig jättemycket.
Under tiden i Mjölby blev hon så småningom uppmuntrad att söka en helt ny roll inom skolvärlden.
– Det var en chef som sade att "du skulle bli biträdande rektor". Så på den vägen är det.
Vad tänkte du då?
– Jo, men jag är nog ganska stark och har haft de tankarna förut.
Samtidigt blev det en liten extra knuff framåt, medger Anna.
Nu väntar nästa utmaning, som rektor på hemmaplan. Hon är förväntansfull. Både att få uppleva den nya skolan växa fram- och att få vara med från start och bygga upp verksamheten.
Vilken typ av ledare är du? Vill du synas ute bland elever och lärare eller delegerar du från rummet?
– Jag är absolut inte en sådan som håller mig på rummet. Jag vill alltid vara med och bygga relationer. Det är jätteviktigt.
Vad tror du att du kommer att bidra med?
– Jag är nog ganska rak och tydlig och här har vi ett helt koncept som vi ska förhålla oss till, att det efterlevs - och att jag är peppande, coachande och har idéer hur man ska kunna lösa saker.
Anna tror att hennes erfarenhet av arbete i en större kommun kan vara till nytta.
– Ja, på en stor skola händer det lite fler saker som man måste hantera, så jag tror att jag nu sitter lite lugnare i båten.
Ansökningsprocessen till hösten, som initialt drar igång med årskurserna 4–8 (senare även nionde klass), är i full gång och intresset är över förväntan, säger den blivande rektorn.
– Hittills har vi runt 175 elever som har tackat ja.
Kunskapsskolans första grundskolor startades år 2000. Idag går drygt 14 100 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna, enligt företaget.