Hemvändarfesten – en ganska lugn historia

Den traditionella Annandagsbalen i Motala med uppemot 1500 gäster gick lugnt tillväga. Polisen omhändertog några överförfriskade deltagare för fylleri.

Foto: Johan Nilsson/TT

Motala2018-12-27 04:55

På många orter är juldagen den stora hemvändardagen. Då ger sig många ut i festvimlet för att återse gamla barndomskompisar och klasskamrater.

LÄS MER: Idrottshallen blir gigantisk klubblokal

I Motala är det i stället Annandagsbalen som gäller. I år arrangerades festkvällen för sjätte året i rad och vid 23.30-tiden, en och en halv timme efter att festen dragit i gång, kunde polisen berätta om några fall av fylleri.

– Det är 1 500 gäster i Team Sportia-hallen. Vi är på plats hela tiden och ser till att det är tryggt och säkert, sade Martin Detterström, vakthavande befäl i polisregion Öst inledningsvis.

Något värre än fem till tio överförfriskade gäster som fick tas om hand ska dock inte polisen ha fått vetskap om.


Polisen meddelade senare på torsdagsmorgonen att åtta personer tagits med för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkotikabrott. Samtliga är män i 25-30-årsåldern och de frigavs efter förhör. Polisen har inte fått några indikationer på att det ska ha förekommit någon försäljning av narkotika på platsen.

Bakom festarrangemanget står Play Reklam & Event, Hugo Motala och Vättershall Motala. I år var första gången som Team Sportia-hallen på Medevivägen förvandlades till nattklubb. Tidigare år har festen ägt rum i innerstan och i Folkets Park.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om