Hemligheten: Hon lägger kalkonen i en hink med vatten

Benda Hilding tillagar, på peruanskt vis, både kalkon och anka till jul medan maken hanterar den svenska skinkan. Det viktigaste tycker hon är att köttet inte blir för torrt.

Brenda Hilding, bakar inte bara sötsaker. Till jul är det anka och kalkon som gäller på familjens julbord.

Brenda Hilding, bakar inte bara sötsaker. Till jul är det anka och kalkon som gäller på familjens julbord.

Foto: Rita Furbring

Motala2021-12-05 12:00

– Jag lägger kalkonen i en hink med vatten och salt över natten, innan tillagning. Sedan brukar jag injicera kryddor i kalkonen, massera den och fylla den med pekannötter, äpplen, russin och köttfärs. Man kan också ha oliver i, men det gillar inte min svärfar, säger Brenda och skrattar.

Oftast serveras maten mycket sent på kvällen, enligt hennes traditioner. För att middagen inte ska bli för tung att smälta brukar Brenda välja att baka en tårta som är både söt och syrlig. 

– Den innehåller vit choklad med kanelmousse och lingon på pepparkaksbotten, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!