Här är korvsatsningen i Varamon

Redan till midsommar hoppas entreprenören Ola Petré att hans nya verksamhet i Varamon kan öppna. Ett helt nytt mat- och kioskkoncept är under uppbyggnad.

Nu fortskrider Ola Petrés planer om en affärsverksamhet i Varamon.

Nu fortskrider Ola Petrés planer om en affärsverksamhet i Varamon.

Foto: Sofia Axelsson

Motala2018-01-12 18:30

I september i fjol avslöjade Ola en del av de planer som han har inför en näringslivsetablering vid Jätten. Han hade då olika funderingar.

"Det måste vara någon form av snabbmat där man inte stannar så länge för jag får inte plats med så mycket parkering. Men kanske något utvecklat koncept med korv, småpizza och dylikt", sade han då. Tankar på att kombinera take away-mat med en mindre servicebutik fanns också.

Nu fortskrider planerna och Ola har nyligen registrerat företagsnamnet, Varamon Hill AB. Han berättar att han tittar på olika koncept för att kunna erbjuda många olika varianter av korv. Detsamma gäller glass där tanken är att kunna sälja ett ovanligt brett sortiment. Att låta kunderna själva få välja sina smaker i framställandet av exempelvis en milkshake, är en av hans många idéer.

– Glass är så stort och jag vill göra mer av både korv och glass, poängterar han.

Lösgodisförsäljning ska vara ytterligare ett ben att stå på för verksamheten.

– Det finns ingen bra butik av det här slaget i dag. Jag vill ha en "njuta livet butik" där man ska komma in och känna: wow, jägarn, här vill jag bli stamkund, säger han och skrattar.

Förhoppningsvis blir det invigning redan till midsommar. Ola avslöjar att samtal redan är igång med entreprenörer för att bygget av den 300 kvadratmeter stora anläggningen ska kunna starta.

Trots sin långa yrkeserfarenhet verkar han ödmjuk inför den nya satsningen, alldeles intill den världsomspännande snabbmatkedjan.

– Man ska ha klart för sig vem man har bredvid sig. Men här handlar det om en komplettering och jag tror att vi kommer att passa som hand i handsken för varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!