Här är det nya konceptet i hamnen

Våfflor, pannkakor och glass, för sig eller i olika kombinationer. Det är senaste kaféidén i hamnen i Motala. I lördags öppnade Lenita Ullbrandt och Marcus Olsson "Våffelboden" i en av bodarna intill Motormuseet.

Linköpingsborna Peter och Kerstin Grandin passade under måndagsförmiddagen på att kolla in nya Våffelboden i hamnen. Systrarna Lizandra och Lenita Ullbrandt serverade.

Linköpingsborna Peter och Kerstin Grandin passade under måndagsförmiddagen på att kolla in nya Våffelboden i hamnen. Systrarna Lizandra och Lenita Ullbrandt serverade.

Foto: Henrik Gedda

MOTALA2018-05-29 21:29

Det var samtidigt soligt väder och en stor evenemangshelg – bland annat trädgårdsmässa i Stadsparken – så premiären blev succéartad. Så pass att personalstyrkan på fyra visade sig vara i knappaste laget. Nu intervjuar man ytterligare några ungdomar för sommarjobb.

– Ja, det gick över förväntan. Bara det här inte blir den enda sommaren vi får, funderar Marcus Olsson.

Själv är han byggare. Basen i boden och ansvarig för alla recept är istället sambon Lenita Ullbrandt. Satsningen på våfflor och pannkakor kommer av att det inte är ett så vanligt utbud utmed kanalen, även om det finns en konkurrentjust i i Motala i Mallbodens café.

Våffelboden tänker för sin del också pröva en mer "bubblig", amerikansk variant som passar att antingen äta för sig eller formas till glasstrut.

Boden var tidigare uppdelad tre mindre ytor för olika varor, nu är allt ombyggt till en enhet för kök och kundutrymme. Ett trädäck halvvägs runt om har gett en uteservering med utsikt över hamnbassängen. Säsongen beräknas nu pågå till någon gång i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om