Han gör en mångmiljonsatsning i Motala

Lars Pettersson kliver upp från källaren och gör en mångmiljonsatsning på en gårdsrestaurang i Motala med råvaror från närområdet. Nu räknar han med att anställa mellan fem och tio personer.

"Jag brinner för att jobba med lokala producenter", säger Lars Pettersson.

"Jag brinner för att jobba med lokala producenter", säger Lars Pettersson.

Foto: Anders Törnström

Motala2016-10-06 12:20

Några skulle förmodligen kalla det för ett guldläge.

Lars Pettersson, som tidigare bland annat drivit bowlinghall med restaurang i Baltzarhusets källare, öppnar inom kort ett nytt matställe vid Drottningplan i Motala.

– Det här blir kanon. Jag ser platsen som Motalas nya centrum. Kommunen har gjort ett jättejobb med att fixa vägen och alla andra ytor här utanför, säger han och kisar mot höstsolen som värmer i den annars rätt kylslagna oktoberdagen.

Bondens Bord är namnet på restaurangen som kommer att ha plats för mellan 120 och 130 sittande matgäster.

Dessa fördelas på en så kallad bakficka med pub- och bistrokänsla och det lite större utrymmet i lokalen som vetter mot Drottninggatan.

Här planerar Pettersson också för en uteservering sommartid och även marknader tillsammans med sina leverantörer.

– Jag kommer att ha tillgång till hela trottoaren och vid fint väder kommer solen att ligga på ordentligt. Det kan inte bli bättre.

Restaurangen och dess meny kommer till största delen att präglas av råvaror som hämtas från producenter som har sin verksamhet i trakterna kring Motala, Vadstena och övriga Östergötland

– Jag brinner för att jobba med bönder, jägare, fiskare och bryggare som jag på ett eller annat sätt känner. Jag kommer personligen att åka ut till dem och handla det som krävs för att skapa förstklassiga maträtter, säger Lars som räknar med att öppna inom kort, kanske redan i november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om