De anställda på Lilla Hembageriet gick verkligen in för tävlingen om bästa brobakelsen.
– Vi hade tre olika varianter som personalen fick smaka på och tycka till om, berättar Peter Vadasz.
Han har varit konditor i mer eller mindre hela sitt liv, varav 23 år på Lilla Hem.
– Det känns väldigt hedrande att Sveriges främste konditor satt i juryn och tyckte om vår bakelse. Den är ett teamwork. Alla har hjälpt till.
Peter Vadasz är dock mannen bakom designen. Botten av sockerkaka. Sedan ett lager blåbärssylt. En båge, som ska associera till bron, av drömtårta. Äpple och kanel under bron och blåbärsmousse över. Och så ett lager blåbärssylt igen, toppad med kristallin, ett slags gelé, och en rulle av choklad som kronan på verket.
– Vi ville att det skulle vara lite lyxigt. Men samtidigt får det inte vara för invecklat. Alla ska kunna göra bakelsen.
Efterfrågan på bakelsen, efter Höstfesten då den korades, lät inte vänta på sig.
– Redan samma dag hade vi folk här som frågade efterden. Vi var lite oförberedda, man kan ju inte räkna med att vinna.
Och på den vägen är det. Brobakelsen faller visst många i smaken.