Förhöjd säkerhet vid Ervasteby

Säkerheten vid stormasten i Ervasteby utanför Motala har höjts. Nu bekräftar Teracom att man bevakar platsen dygnet runt med särskilda vakter.

Micke Lindgren som bor granne med högmasten i Ervasteby tycker att det känns lugnare när Teracom satt in dygnet-runt-bevakning i området.

Micke Lindgren som bor granne med högmasten i Ervasteby tycker att det känns lugnare när Teracom satt in dygnet-runt-bevakning i området.

Foto: Pelle Johansson

Motala2016-05-19 20:00

Efter sabotaget mot Häglaredsmasten utanför Borås i söndags kväll har Teracom vidtagit ett flertal åtgärder vid de objekt som anses vara av särskilt känslig karaktär, exempelvis bolagets så kallade stormaster.

Masten i Ervasteby strax utanför Motala, 332 meter hög, tillhör den kategorin och kräver därför ett utökat säkerhetspaket.

– Vi går inte exakt in på vad vi gör, men vi förstärker upp säkerheten vid samtliga våra 54 stormaster runt om i Sverige. Att vi har infört bevakning dygnet runt är ingen hemlighet, men på vilket sätt den åtgärden genomförs berättar vi inte, säger Teracoms presschef Marcus Hartmann.

Micke Lindgren bor tillsammans med sin familj strax intill masten i Ervasteby.

Han uppger att den stora oro man omedelbart kände efter sabotaget mot Häglaredsmasten har lagt sig något.

– Det känns förstås bra att man vidtagit åtgärder för att förhindra att den här typen av angrepp sker igen, säger han.

Marcus Hartmann uppger att Teracom nu ser över hur man ska öka säkerheten i framtiden.

– Det kan till exempel ske genom olika typer av larmanordningar och kameraövervakning, säger han.

Johnny Svedberg, vd för Teracom AB, uttalar sig i ett pressmeddelande där han förklarar att han ser mycket allvarligt på händelsen i Borås.

–  Oavsett vad som visar sig vara motivet bakom sabotaget höjer vi säkerheten vid våra anläggningar. Vi gör allt vi kan för att det här inte ska kunna hända igen, säger han.

Teracom

Teracom förser Sverige med TV, radio och kommunikationstjänster via drygt 600 master runt om i hela landet.

Flera av masterna är också civila skyddsobjekt vilket kräver hög säkerhet.

Säkerhetsfrågorna är högt prioriterade i organisationen och Teracom gör därför löpande bedömningar av risker och vidtar åtgärder därefter.

Källa: Teracom

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om