Det var i slutet pÄ maj som han tog över driften sedan Daniel Starkengren köpt fastigheten, nÄgot vi tidigare skrivit om. FrÄn att ha drivit KÀket i Vadstena och en foodtruck pÄ Vintergatan i Motala, blev det till att fÄ klÀm pÄ en helt ny typ av verksamhet med tillhörande cirka 250 sittplatser.
David tycker sommaren varit bra, pÄ mÄnga sÀtt.
â Det Ă€r roligt att sĂ„ mĂ„nga kommit Ă€ven nĂ€r det inte var sĂ„ bra vĂ€der. Jag trodde nĂ€stan inte att vi skulle behöva sĂ€ga nej till gĂ€ster vissa kvĂ€llar i juli.
Samtidigt medger han att det Àven funnits utmaningar för personalen som inte tidigare jobbat med en fullservice-restaurang. Att ha mÄnga gÀster samtidigt har lett till att en del besökare fÄtt vÀnta lite lÀngre pÄ att bli servade. Att kÀnna att man inte rÀcker till för alla berör David.
â Jag tar det fruktansvĂ€rt hĂ„rt nĂ€r vi inte Ă€r sĂ„ bra som jag vill att vi ska vara.
Samtidigt hÄller han med om att det Àr en utmaning att driva en restaurang som vissa dagar kan ha fullt med gÀster, andra dagar vÀldigt fÄ.
Han skrattar lite och sÀger:
â Lagom Ă€r det man lĂ€ngtar efter.
Inför nÀsta sÀsong har han planer pÄ att inrÀtta en tillbehörsbuffé, vilket skulle underlÀtta för kockarna samtidigt som gÀsterna fÄr möjlighet att komponera innehÄll till sina hamburgare sjÀlva.
Men först vÀntar hösten. Bernberg inleder redan nu i augusti med after work pÄ fredagarna. DÀrefter introduceras lunch tre dagar i veckan.
Att satsa pÄ Äret-runt-verksamhet Àr mÄlet och han tror att det Àr möjligt.
â Jag tror att har funnits en efterfrĂ„gan att komma hit fast man har valt bort det.
Julbord, sÄ kallade "burgernights" med inspiration frÄn foodtrucken, och bokade sÀllskap, Àr andra arrangemang som han hoppas ska komplettera Sjövik.
I somras lÀmnade David Bernberg Restaurang KÀket i Vadstena, nÄgot som han först tyckte kÀndes vÀldigt jobbigt.
â NĂ€r jag började processen att ta över hĂ€r var jag tvungen att vara Ă€rlig mot mig sjĂ€lv, att jag inte kan göra bĂ„da stĂ€llena rĂ€ttvisa.
Men Àven som driftansvarig pÄ Sjövik, sÀger han, gÀller det att tÀnka till. NÀr det varit som mest att göra har han "borrat ner huvudet och kört pÄ".
â Sedan mĂ„ste man kunna stanna upp och tĂ€nka till. Det Ă€r viktigt att ta den dĂ€r pausen. Det gĂ€ller att orka, ha kreativiteten och bra idĂ©er och inte bara ha öppet varje dag till varje pris.
Han funderar lite och tillÀgger med ett leende:
â Man blir en bĂ€ttre chef ocksĂ„.